vansinne träning: fördelar, intensitetsnivå, och mer

Om du börjar ett träningsprogram som kallar sig “Insanity”, du vet att det kommer att vara over the top. Detta är en av de mest utmanande träningsprogram på marknaden.

Sinnessjukdom är en träning för hela kroppen som kräver inget gym eller utrustning. Du tränar rätt hemma, med hjälp av din egen kroppsvikt för resistens. Programmet bygger på en träningsmetod som kallas “max intervallträning.” I traditionell intervallträning, träna dig på en mycket intensiv takt under en kort tid, och sedan vila under längre perioder däremellan. Tanken är att öka din kondition nivå samtidigt bränna fett.

Max intervallträning har du arbeta lika hårt som du kan för tre minuters mellanrum, med 30 sekunders viloperioder däremellan. Enligt webbplatsen Insanity kommer träna på denna extrema intensitetsnivå hjälper dig att bränna upp till 1000 kalorier i timmen.

Det finns 10 pass i Insanity programmet. Varje rutin tar mellan 30 och 60 minuter att genomföra, och du gör dem en ansträngande 6 dagar i veckan. Över 60-dagars program, du ändrar din träningsschema på veckobasis.

Den första månaden har fem totalt kropps träning

Innan du börjar den andra månaden, gör du en veckas återhämtning som innehåller en daglig kärna cardio och balans rutin. Även om du kommer fortfarande svettas, är det här träningspasset mindre intensiv än i de första fyra veckorna. Tanken är att prep din kropp för ännu mer extrema andra månad framåt.

Det andra månaden har fyra nya pass

Detta är en extrem träningsprogram som kräver att du träna på en mycket hög intensitetsnivå med lite vila i mellan. Även om du redan är i god form, kan det vara svårt för dig att hålla upp när du först komma igång.

Kärna: Ja. Programmets Cardio Abs träning fokuserar på mittsektionen.

Arms: Ja. Du använder din egen kroppsvikt för att skulptera dina armar, bröst och axlar.

Ben: Ja. Insanity använder en teknik som kallas Spänst, som har hoppande och hoppa övningar lånade från sporter som basket, skidåkning, och boxning att tona benen.

Glutes: Ja. Spänst stärker också musklerna i ryggen slut.

Back: Ja. Den Insanity program är en total body workout, så det fungerar ryggen, men det är mer riktad till lägre kroppsmuskelgrupper.

Flexibilitet: Nej, det finns inte mycket sträckning i dessa DVD-skivor för att förbättra flexibiliteten.

Aerobic: Ja. Insanity handlar om aerobics. Det kommer att hjälpa dig att öka din kondition och gå ner i vikt / kroppsfett.

Styrka: Ja. Max intervall programmet kommer att bygga styrka och verkligen utmana dina muskler.

Sport: Nej Sinnessjukdom är inte en sport, även om det lånar tekniker från sport utbildningsprogram.

Skonsamma: Nej Vad gör Insanity sådan effektiv konditionsträning är stor genomslagskraft övningar, bland annat jumping jacks, hopp och spurter.

Kosta. Programmet kostar $ 120.

Bra för nybörjare? No. sinnessjukdom pass är mycket intensiv. De är utformade för människor som redan är i god form och är villiga att arbeta hårt för att få till ännu bättre form. Om du inte har tränat, är detta program inte en quick fix.

Utomhus. Nej, du måste vara framför en TV för att följa med i programmet.

Hemma. Ja. Du gör träningen i ditt eget hem, efter tillsammans med tränare Shaun T.

Utrustning som krävs? Du behöver DVD, ett par bra sportskor, och en hel del uthållighet. Du använder din egen kroppsvikt för resistens.

Detta är en allvarlig träning för människor som redan är passform.

Det är inte för fitness nybörjare. Med hög intensitet kommer större risk för skador. För att undvika skador, måste du känna till rätt form och teknik för varje drag. Du behöver verkligen veta vad du gör och lyssna på din kropp.

Det är mycket intensiv, så var beredd att ge er alla när du är redo att ta steget. Träna på den nivån innebär resultat i mycket mindre tid. Belöningen kommer att bli några allvarliga hjärt tillsammans med kalorier bränner och muskel skulptera.

Högintensiva intervallträning program som detta är inte för alla. Om du har några medicinska problem eller ta några mediciner, tala med din läkare innan du börjar det här passet.

Är det bra för mig, om jag har ett hälsotillstånd?

Du är säker på att gå ner i vikt och bygga muskler med Insanity. Tillsammans med viktminskning kommer en droppe i blodsocker, blodtryck, och “dålig” LDL-kolesterol.

Du måste vara i bra form redan att ta itu med denna kraftfulla träning. Försök inte Insanity om du har hjärtsjukdom eller någon hjärtsjukdom riskfaktorer såvida inte din läkare säger att du kan. Det finns mer moderata träning som kan hjälpa dig att nå dina träningsmål.

Sinnessjukdom är inte för dig om du har tillbaka eller knä smärta eller artrit. I stället välja ett program som är mer gemensamma vänligt. Denna hög intensitet / hög slag strategi för konditionen är mycket utmanande och inte för dig om du har några fysiska begränsningar.

Om du är gravid, är det inte dags att börja Insanity träning. Om du är i toppform, och din läkare godkänner, då kanske du kan fortsätta med sinnessjukdom för en tid om det är redan en del av din träningsrutin.

Du måste noga lyssna på din kropp och göra ändringar som graviditeten fortsätter. Lederna blir lösare, så undvik hoppa, lunging, och andra rörelser som sätter dig i riskzonen för skada. Tona ned om du blir andfådd eller obekväm. Drick vatten, inte blir överhettade, och inte göra några drag som du har liggande på rygg under de senaste två trimestern. Var beredd på att byta till en enklare program som ditt barn och mage växa.

KÄLLOR

Team Beach Body “INSANITY träningsprogram.”

Rådet om Motion: “högintensiv intervallträning.”

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …