sallad lära sig att tvätta producera korrekt

Regeringens senaste varning om några paketerade färsk spenat har folk oroliga över säkerheten för sina produkter, särskilt gröna och sallat.

Efter ett utbrott av E. coli-infektioner, Food and Drug Administration rekommenderade att konsumenterna inte äta några produkter som innehåller färsk spenat från Natural Selection Foods of San Juan Bautista, Calif., Med ett datum kod 1 oktober 2006, eller tidigare.

Uppenbarligen kan den speciella stam av E. coli som deltar i detta utbrott inte tvättas bort. Men andra spenat, gröna och sallat anses säkra att äta – så länge de tvättas ordentligt.

Rädsla för kontaminering bör inte hindra dig från att njuta av de många näringsmässiga fördelarna med produkter, säger David Grotto, RD, en talesman för Dietetic Association.

“Se bara till att du följer säkra livsmedel hanteringsförfaranden i köket, och du kan fortsätta att njuta av alla vitaminer, mineraler, fibrer och sjukdomsskyddande hälsoeffekterna av alla producerar, inklusive sallat och gröna” Grotto säger.

Men hur gör du se till att du följa dessa säkra rutiner? frågade experterna för tips om vård och hantering av färskvaror.

Tänk på att producera en rå produkt, som odlas i smuts, som hanteras av massor av människor innan det någonsin blir i ditt kök. Bakterier kan överföras från smuts rest, eller från någon av de människor som hanterar produkterna före och efter den anländer i snabbköpet.

För att garantera säkerheten för dina produkter, inklusive ekologiska produkter, är det viktigt att tvätta det väl, med hjälp av rätt teknik, säger experterna. Det är bättre att vara säkra och tvätta alla produkter – även bananer och meloner med tuffa skinn och skal – att ta bort smuts, bekämpningsmedel, eller bakterier.

Många människor är inte vana vid att tvätta meloner, men “salmonella på skorpan av en melon kan överföras till kniven och förorena köttet av melon om du inte tvättar det”, säger Grotto.

Det finns ett undantag till tvätt regeln: säckar sallad mixar som är förtvättad behöver inte tvättas igen, säger Feist. Men om sallad paketet inte anger att det tvättas – eller om du har några tvivel – tvätta den igen.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …