multipel systematrofi (MSA) behandlingar och läkemedel

Det finns inget botemedel mot multipel systematrofi. Behandling av sjukdomen innebär att behandla tecken och symtom för att göra dig så bekvämt som möjligt och för att behålla din kropp funktioner och möjligheter.

Att behandla specifika symtom, kan din läkare rekommendera

Läkemedel för att höja blodtrycket. Läkemedel såsom kortikosteroiden fludrokortison kan öka blodtrycket genom att leda till mer lagring av salt och vatten. Detta läkemedel, som är en steroid, ordineras ofta på en två gånger om dagen regim.

Drogen pyridostigmin (Mestinon) kan höja din stående blodtryck utan att öka blodtrycket när du ligger ner.

Andra läkemedel för att öka stående tryck, såsom midodrine (Orvaten), finns tillgängliga och kan höja blodtrycket snabbt, men har midodrine visats höja trycket liggande, vilket kan öka risken för stroke hos vissa personer.

FDA har nyligen godkänt droxidopa (Northera) för behandling av ortostatisk hypotension. De vanligaste biverkningarna av droxidopa huvudvärk, yrsel och illamående.

Mediciner för att minska Parkinson-liknande symtom. Vissa anti-Parkinson läkemedel, såsom kombinerad levodopa och karbidopa (Parcopa, Sinemet) kan användas för att minska Parkinson-liknande symtom, såsom styvhet, balans problem och långsamma rörelser, samt förbättra en allmän känsla av väl -varelse.

Men inte alla med multipel systematrofi svarar på läkemedel mot Parkinsons sjukdom, samt effektiviteten av dessa läkemedel kan minska efter några år av terapi.

En sjukgymnast kan hjälpa dig att behålla så mycket av din motor och muskelkapacitet som möjligt som sjukdomen fortskrider. En logoped kan hjälpa dig att lära att förbättra eller bibehålla din talförmåga.