modersmjölksersättning – ämne översikt

Modersmjölksersättning är en näringsprodukt som är gjord av bearbetad komjölk eller sojaprodukter. Specialbearbetning gör komjölk formel mer lättsmält och mindre benägna att orsaka en allergisk reaktion än vanlig komjölk.

Kommersiella formler är gjorda för att vara så lika bröstmjölk som möjligt. Innehållet i modersmjölksersättning säkerhet och näringsämnen regleras av US Food and Drug Administration (FDA).

Ungefär hälften av kalorierna i formel kommer från vegetabiliska oljor eller en blandning av vegetabiliska och animaliska fetter. Ett barns kropp kräver fett för produktion och tillväxt av nya celler och behov hög energi.

Mjölksocker (laktos) är den huvudsakliga källan till kolhydrater i de flesta komjölk formel, precis som i bröstmjölk.

Flera typer av modersmjölksersättning är tillgängliga. Vanligtvis komjölk formler prövas först. Spädbarn absorbera mineraler och näringsämnen bättre från komjölk formler än andra typer av formler.

Barn behöver järn i tillägg till andra vitaminer och mineraler. Järnet i modersmjölk är mycket lättare absorberas av spädbarn än järn i komjölk. (Men även ammade barn behöver järn läggas till deras diet.) Formel-ammas kan bli järn-brist om järn-berikade formler inte används. Järnbrist kan orsaka allvarliga komplikationer hos spädbarn, såsom svaghet, onormal matsmältning och varaktigt nedsatt förmåga lärande. I USA är en formel med en järnkoncentration på 6,7 mg / L eller högre anses järn-berikade. Och etiketten måste säga att. 1 Academy of Pediatrics rekommenderar testning för anemi hos barn vid 12 månaders ålder.

Vissa vårdgivare kan vara tveksamma till att mata ett spädbarn järn-berikade formeln på grund av oro för biverkningar, såsom gas eller förstoppning. Men dessa farhågor inte har bevisats genom forskning, och låg järn formler rekommenderas inte som ett botemedel mot sådana symtom. Även om låga järn formler finns, bör de endast användas i mycket sällsynta fall på inrådan av din läkare.