mjölkallergi orsaker

Alla sanna födoämnesallergier orsakas av en immunsystemstörningar. Ditt immunförsvar identifierar vissa mjölkproteiner som skadligt, utlöser produktionen av immunglobulin E (IgE) antikroppar för att neutralisera proteinet (allergen). Nästa gång du kommer i kontakt med dessa proteiner, IgE-antikroppar känner igen dem och signalera ditt immunförsvar att släppa histamin och andra kemikalier, vilket orsakar en rad allergiska symtom.

Det finns två huvudsakliga proteiner i komjölk som kan orsaka en allergisk reaktion

Du eller ditt barn kan vara allergisk mot endast ett mjölkprotein eller båda. Dessa proteiner kan vara svårt att undvika eftersom de är också i vissa förädlade livsmedel. Och kommer de flesta människor som reagerar på komjölk reagera på får-, get- och buffelmjölk. Mindre vanligt, människor är allergiska mot komjölk är också allergisk mot sojamjölk.

En livsmedels allergen kan också orsaka vad som ibland kallas en fördröjd födoämnesallergi. Även om någon mat kan vara en utlösande faktor, är mjölk ett av de vanligaste. Reaktionen, vanligen kräkningar och diarré, inträffar vanligtvis inom några timmar efter att ha ätit på avtryckaren snarare än minuter.

Matprotein-inducerad enterokolit syndrom (FPIES)

Till skillnad från vissa födoämnesallergier, FPIES löser vanligen med tiden. Som med typiska mjölkallergier, vilket förhindrar en FPIES reaktion innebär att undvika mjölk och mjölkprodukter.