maitake

Vanliga namn: Maitake är också känd som huishu hua (kinesiska), kung av svamp, dans svamp, apa bänk och hylla svamp.

Effekt-säkerhetsklassning

Oo … Ethno eller annat bevis på effektivitet.

säkerhetsklassning

Den maitake svamp finns i nordöstra Japan, men också växer och odlas i USA och Europa. Den växer i klasar vid foten av ekar och kan nå 50 cm i basdiameter. En grupp kan väga upp till 45 kg (100 lbs). Maitake har en porlande, blommig utseende som liknar dans fjärilar därmed en av sina vanliga namn “dansande svamp”.

Maitake har använts för dess antiviral verkan och för att behandla diabetes, högt blodtryck, kolesterol och fetma. Maitake har studerats i begränsad utsträckning för behandling av cancer; emellertid är den tillgängliga informationen inte är tillräcklig för att rekommendera den för denna användning. Svampen inte bara stimulerar immunförsvaret, men har också testats vid hypertoni och HIV-terapier.

I Kina och Japan, har maitake svamp konsumerats under 3000 år, uppskattad för sina legendariska egenskaper. Maitake vetenskapliga namn, korallticka, härrör från en italiensk svamp namn hänvisar till en mytologisk odjuret, hälften lejon och hälften örn. År sedan i Japan, maitake hade penningvärde och var värd sin vikt i silver. I slutet av 1980-talet, japanska forskare bestämt att maitake var mer potent än shiitake, suehirotake och kawaratake svamp, som alla används i traditionell asiatisk medicin för immunförsvar förbättring.

Sjukdoms förebyggande doser av kommersiella produkter sträcker sig från 12 till 25 mg av extraktet och 200 till 250 mg eller 500 till 2500 mg hela pulver dagligen. Ett försök bland HIV-positiva patienter användes doser av 6 g / dag hela pulver eller 20 mg renade extraktet med 4 g fullkorns maitake pulver.

Kontra har inte identifierats.

Information om säkerhet och effekt under graviditet och amning saknas.

Ingen väldokumenterad.

Information är begränsad.

Information är begränsad.

referenser