Lewy body demens: symtom, orsaker, tester, behandlingar och omsorg

Lewy bodies är klumpar av protein som kan bildas i hjärnan. När de bygger upp, kan de orsaka problem med hur din hjärna fungerar, inklusive ditt minne, rörelse, tänkande, humör och beteende. Dessa problem kan hålla dig från att göra vardagliga uppgifter eller ta hand om sig själv, ett tillstånd som kallas demens.

Personer med Alzheimers sjukdom går igenom många förändringar, och sömnproblem är ofta några av de mest märkbara; De flesta vuxna har förändringar i sömnmönster när de blir äldre. Men problemen är allvarligare och råkar oftare för personer med Alzheimers sjukdom; Du kanske märker att din älskade på; Sover mycket mer än vanligt, inklusive att ta tupplurar under dagen. Detta är vanligt att människor i ett tidigt skede av sjukdomen, Har svårt att somna eller vaknar upp en hel del på natten. När…

Just nu finns det inget botemedel mot Lewy body demens. Men det finns sätt att lindra symptomen för en stund. Forskarna är också att få bättre på att förstå skillnaderna mellan LBD och andra villkor.

Dessa sjukdomar är likartade i många sätt. Men det finns några viktiga skillnader i de symtom som drabbar personer med LBD och när dessa symptom inträffar.

LBD får inte orsaka kortsiktiga minnesförlust som Alzheimers. Personer med båda villkoren har problem med tänkande, vakenhet och uppmärksamma. Men i LBD dessa problem kommer och går. Sjukdomen kan också orsaka hallucinationer, ofta under de första åren någon har LBD. Personer med Alzheimers vanligtvis inte har hallucinationer tills de senare stadierna.

Personer med LBD också ofta agera ut sina drömmar och göra våldsamma rörelser när de sover. Det kallas REM-sömn beteendestörningar. Ibland är det första tecknet på att någon har LBD.

LBD och Parkinsons sjukdom både orsaka rörelse problem, som stela muskler och skakningar. Men de flesta människor med Parkinsons inte har problem med sitt tänkande och minne (demens) tills mycket senare skeden av sin sjukdom. Ibland har de inte det alls. I den typ av LBD kallas Parkinsons sjukdom med demens, börjar dessa problem mycket tidigare.

Personer med LBD behöver också olika läkemedel för deras tillstånd än de som behandlar Parkinsons eller Alzheimers.

Lewykroppsdemens börjar ofta när du har svårt att röra kroppen. Inom ett år, börjar du ha tänkande och minnesproblem som liknar Alzheimers sjukdom, tillsammans med beteendeförändringar. Du kan också se saker som inte finns, kallas hallucinationer.

Parkinsons sjukdom demens orsakar först problem rörelse. Problem med minne händer mycket senare i sjukdomen.