lever med manlig urininkontinens: hur man hanterar

Om du är en man som behandlar urininkontinens, måste du se en läkare för att få rätt behandling. Men du kan göra vissa saker på egen hand för att hantera dina symptom.

importan; Det är möjligt att huvudtitel rapporten Klinefelters syndrom är inte det namn du förväntat. Kontrollera synonymer notering att hitta alternativa namn (s) och oordning indelning (s) som omfattas av denna rapport.

Flex dina muskler. Vissa män tycker om Kegels – eller bäckenbottenövningar – som en kvinnas sak. Men de kan också hjälpa män stärka musklerna runt urinblåsan. Du måste se till att du böja rätt muskler. Utövar de felaktiga kan öka trycket på urinblåsan. De muskler du vill använda för att stoppa dig från att passera gas är de att fokusera på.

Här är hur du gör det

Spänn musklerna i 3 sekunder och koppla dem i 3 sekunder. Bygg upp långsamt tills du gör tre uppsättningar av 10 repetitioner. Sammantaget bör det ta cirka 15 minuter per dag. Du kan göra Kegels helst – i sängen, vid skrivbordet eller titta på TV. Gör inte dem medan urinera. Det kan leda till infektioner.

Det kan ta ungefär tre till sex veckor före Kegel övningarna har den effekt du vill. Men de flesta män märka resultat förr.

Föra dagbok. För ett par dagar åtminstone, hålla koll på hur mycket du dricker, hur ofta du måste använda badrummet, och när du läcka. Notera något särskilt som kan ha utlöst dina symptom, såsom böjd över på ett visst sätt eller dricka för mycket kaffe. Din dagbok kommer att ge läkaren en bra känsla för dina symtom och hur de påverkar ditt liv. Det kan hjälpa att ta reda på vilka tester som behövs för att ställa rätt diagnos.