lever med kronisk ryggsmärta

Jennifer Robinson, M; på September 20, 2015

Din ryggvärk kunde bli bättre, och snart. Det finns många effektiva behandlingar som kan hjälpa, från sjukgymnastik till små men strategiska förändringar i din dagliga rutin. Även din andning kan göra en skillnad!

Först fråga din läkare vad som kan orsaka din ryggvärk och hur man kan behandla det. Hon kan rekommendera sjukgymnastik eller arbetsterapi.

Nästa, lägg i dessa åtta dagliga vanor

1. Använd din andedräkt. När smärtan sparkar i, är det lätt att spänt upp. Försök istället att andas djupt. Du kanske vill visualisera andningen kommer till området som gör ont. Detta kommer att hjälpa dig att slappna av. Du kan också prova andra tekniker stresshantering, inklusive meditation.

2. Ompröva dina goda dagar. Det är bra att må bättre. Men du kan frestas att göra en massa saker för att kompensera för de gånger du inte var kunna. Så fråga dig själv: “Är mina mål realistiskt?” Lugna dig. Det är en av nycklarna till att få saker gjorda utan smärta bakslag.

3. Utmana dig själv fysiskt. Tar du det för lätt? Om du tror att du inte kan vara aktiv på grund av din ryggvärk, det är förståeligt, men missriktad. Aktivitet hjälper – så länge det inte är för hårt, för lång eller för mycket. Fråga din läkare eller sjukgymnast vad som är bäst för dig.

4. Redigera själv. Brukar du säga saker som “jag kan inte göra det”, eller känner sig avskräckas av din ryggvärk? Vakna upp din inre redaktör och börja ersätta negativa tankar med positiva self-talk. Uppmuntran kan börja inifrån dig.

5. Nå ut. Smärta kan isolera. Så trycka tillbaka. Du kan gå med i en stödgrupp, boka några sessioner med en rådgivare för att hantera dina känslor, eller öppna upp med dina vänner och familj om vad du går igenom.

6. Om du tar läkemedel för din ryggvärk, fråga din läkare vad du kan förvänta sig av dem, inklusive deras biverkningar och hur lång tid det är OK att ta dem.

7. Skär ner på att dricka om din ryggvärk gör det svårt att få stänga ögon. Alkohol kan hjälpa dig att somna, men det kommer också att göra det svårare att sova hela natten.

8. Röker du? Arbetet med att sparka vanan – fråga din läkare om råd och stöd på detta. Rökning kan kopplas till degenerativ disksjukdom, en ledande orsak till låg ryggsmärta.

sourc; Smärta Foundation.

Artrit? Migrän? Muskelvärk? Ryggont? Oavsett vilken typ av smärta du lider av, är Walgreens precis runt hörnet med råd och lösningar så att du kan må bra varje dag.