Läs mer om Winter allergier

allergier Trends

Om du är allergisk mot pollen, kan du få en paus när vädret blir kallt. Men om du har inomhus allergier såsom mögel och dammkvalster, kan du märka dina allergisymtom mer under vintern, när du tillbringar mer tid inne.

När det blir kallt och din ugn sparkar på, skickar det damm, mögelsporer, och insekts delar i luften. De kan komma in i näsan och starta en reaktion.

Några vanliga inomhus allergi triggers är

Allergiska symptom orsakade av damm, pollen eller mögel inkluderar

Hur kan du berätta om dina symtom är från en kall, influensa, eller allergier? En kall vanligtvis inte pågå i mer än 10 dagar. Allergier kan dröja flera veckor eller månader. Även förkylningar och influensa har ibland feber och värk och smärta, som inte brukar hända med allergier.

Om symtomen pågå i mer än en vecka, kontakta din läkare. Han kan hänvisa dig till en allergolog, som kommer att be dig om din sjukdomshistoria och symptom.

Allergolog kan göra ett hudtest där han skrapar huden med en liten bit av ett allergen eller injicerar det strax under huden. Om området blir röd och kliande, du är allergisk. Det finns också ett blodprov för att diagnostisera vissa allergier.

Behandlingar för vintern allergier inkluderar