Laktosintolerans tester och resultat

Om läkaren anser att du har laktosintolerans, kommer han eller hon ställa frågor om din sjukdomshistoria och göra en fysisk undersökning. Innan en diagnos, kan din läkare be att du undviker mejeriprodukter för en kort tid för att se om symtomen förbättras. Du kan också bli ombedd att ta in ett prov av avföringen. Pallen av en person som har laktosintolerans är vanligtvis löst eller vattniga. Det kan också vara löddrig.

Mjölk kan göra en kropp bra, men inte om du är en av de miljontals människor som är laktosintoleranta, Om du är, kan du inte smälta det naturliga sockret (som kallas laktos) som finns i mjölk och mjölkprodukter; Laktosintolerans symptom includ; Diarrhe; Nause; Bloatin; stomac; kramp; ga; Men det finns sätt att hantera laktosintolerans samtidigt få näring av mejeriprodukter.

Skicka dig en länk för att ladda ner appen.

Vätgas utandningsprov. Detta är den mest exakta laktosintolerans test. Före testet måste du undvika vissa livsmedel och läkemedel och cigaretter. På dagen för testet, kommer du dricker en vätska som innehåller laktos och sedan andas in en maskin flera gånger under ett par timmar. Om vätenivåer i din andedräkt är höga, kan du ha laktosintolerans. Detta test är inte vanligtvis på spädbarn och mycket små barn, eftersom det kan orsaka svår diarré; Laktos toleranstest. Detta test mäter blodsockret när du äter eller dricker laktos. Efter midnatt natten före testet, bör du inte äta eller dricka något. På dagen för testet, kommer du dricker en vätska som innehåller laktos, som kan orsaka gas eller smärta i magen. Då blodet kommer att testas varje 30 minuter i 2 timmar. Om ditt blodsocker inte stiger, kan du vara laktosintolerant. Detta test görs inte på människor som har diabetes. Och det är oftast inte gjort på spädbarn och mycket små barn.

Vänta…