Laktosintolerans symptom, tester och diagnos

Trettio minuter har gått sedan du åt en skål med glass, och nu magen är kramper och gruvor. Du känner att du kan ha diarré. Låter det här som du? Eller hade du mjölk, potatismos, eller till och med godis nästan två timmar sedan och har dessa symtom. Låter det som du? Om någon gör, kan du ha laktosintolerans.

Du kan inte bota laktosintolerans, men om du ändrar vad och hur du äter, kan du klippa eller ens bli av med dina symptom.

Miljontals många människor i världen har symptom på laktosintolerans

Du kan använda trial and error för att ta reda på vilken mat orsaka symtom, och i vilken mängd. Eller kanske du vill se din läkare för en diagnos. Du kan vara känsliga för små mängder av livsmedel som har laktos, eller så kan du bara ha symtom om man äter mycket laktos livsmedel. Dina symtom kan vara svår eller mild. Laktosintolerans är olika för alla.

Mjölk och mejeriprodukter är de mest kända laktos livsmedel, men det finns många andra. Vissa nondairy produkter har ett protein som kallas kasein, vilket kan ha spår av laktos. För att undvika symtom från laktosintolerans, läsa livsmedelsmärkningen noggrant. När du handlar eller matlagning, leta efter dessa ingredienser som har laktos

Om du är mycket känsliga för laktos, kan du behöva undvika livsmedel såsom