infertilitet och polycystiskt ovariesyndrom

Polycystiskt ovariesyndrom (eller PCOS) är en vanlig hormonell tillstånd där kvinnor producerar ett överskott av androgener. Detta orsakar oregelbunden ovulation, eller till och med en brist på ägglossning.

Androgener kallas ibland “manliga hormoner.” Män har mycket höga halter av androgener, som är ansvariga för manliga kroppen förändras som hårväxt och muskelmassa. Hos kvinnor, androgener är nödvändigt att göra östrogen. Kvinnor med PCOS har androgen nivåer i “hög normala” intervallet (för kvinnor). Den extra androgen i dessa kvinnor kan orsaka överdriven hårväxt och akne.

Vi vet alla om vikten av prenatal sjukvård till att säkerställa hälsan hos en gravid kvinna och hennes barn. Men de flesta experter rekommenderar nu att kvinnor börjar se en förlossningsläkare innan de blir gravida för något som kallas före graviditeten eller fördomarna vård; Det kan tyckas överdrivet – trots allt, varför börja oroa innan du är gravid? Men en läkare kan hjälpa även på ett tidigt stadium. Han eller hon kan köra tester för att se till att du och din partner inte har några dolda sjukdomar som kan …

Överskott androgen produktion leder också till oregelbunden eller frånvarande ägglossning, som kvinnor upplever som oregelbundna eller frånvarande menstruationer. På grund av problemen med ägglossning, kan kvinnor med PCOS har svårt att bli gravid.

Många kvinnor med PCOS är resistenta mot verkan av hormonet insulin. Detta innebär att det tar större än normala mängder av insulin för att bibehålla normala blodsockernivåer. Dessa kvinnor löper ökad risk för diabetes och hjärtsjukdomar. Höga insulinnivåer som orsakas av insulinresistens kan leda till överdriven androgen produktion.

PCOS drabbar ungefär en av 10 kvinnor.

Orsakerna till PCOS är inte helt klarlagda, men det är sannolikt en ärftlig sjukdom.

Kvinnor med PCOS kan ha ett brett spektrum av tecken och symtom, från mycket mild till svår. De kan omfatta