hydrering: nyckeln till utöva framgång

Som en erfaren maratonlöpare, 36-åriga Jeri Salazar har sin hydrering måste ner till en vetenskap. Och väl hon borde. Förutom att vara en verkställande på Disney, detta Irvine, Calif., Är bosatt även Lag i utbildning Marathon Coach för South Orange County och ofta predikar vad hon tränar en grupp nybörjare löpare.

Jag dricker 64 uns av vatten varje dag så jag är alltid i ett väl hydratiserat tillstånd “, säger hon. I två dagar före den senaste Boston Marathon, ingår hon en sportdryck fylld med elektrolyter som del hennes dagliga vätska diet. “jag tänkte att få extra natrium och kalium i mitt system inte kunde skada, särskilt med tanke på vad en” salt “tröja jag”, säger hon.

Det visade sig, det var ett bra samtal vid årets Boston maraton. Ett ovanligt stort antal löpare behandlades för dehydratisering på grund av att temperaturen nådde 72 grader. Lyckligtvis Salazar var inte en av dem.

Men tyvärr är dehydation inte det enda problemet att idrottare kan få. För mycket vatten kan orsaka ett tillstånd som kallas hyponatremi vilket innebär att natriumnivåerna är för låga. Det är därför det är viktigt för idrottare att slå den rätta balansen när det gäller hydrering. Oavsett om du är en maratonlöpare som Salazar eller en helg krigare, att veta exakt hur mycket vätska att konsumera före, under och efter träningen – särskilt i värmen på sommaren – kan hjälpa avvärja båda villkoren.

Bo släckt är av grundläggande betydelse för en framgångsrik sommar träningsprogram, i själva verket, för någon verksamhet “, säger Survivor konsult Adrian Cohen, MD, av Neutral Bay, Australien. Som medicinsk rådgivare för många dokusåpor, inklusive Survivor och Eco Challenge, Cohen har sett med egna ögon den förödelse som uttorkning kan utlösa på artister och prestanda. “Samtidigt som vi tenderar att fokusera på hårda, svettiga träningspass och lång joggingpass, även en rask promenad eller en repa basketmatch i varmare väder ställer krav på den mänskliga kroppen, och utan “bränsle” (vatten) motorn går torr “, säger Cohen, författare till flera böcker, inklusive Survivor First Aid.

Framgångsrik, balanserad hydrering börjar med prepping själv för att utöva i värmen, säger New York City- baserat idrottsmedicin expert Lewis G. Maharam, MD. “Ta 10 dagar till två veckor för att vänja sig vid varmt väder, bygga träningsintensitet och varaktighet gradvis”, säger han. Delta i högre intensitet aktiviteter under svalare morgontimmarna och göra det lättare att arbeta under värmen i eftermiddag, föreslår han.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …

Medan du tränar, bör du räkna mellan …