hur motion hjälper fibromyalgi

Fibromyalgi specialister rekommenderar ofta motion som ett sätt att förbättra fibromyalgisymptom. Men vad händer om du inte gillar att träna? Eller när motion verkar bara att sätta på mer smärta och befrielse från fibromyalgisymptom? Detta är fallet för en medlem av “s fibromyalgi community. Hon säger att hon känner sig riktigt ont efter rörelse och bara vill sova. “Allt jag läst säger att jag måste träna, och jag bara inte känner för det. Så, några idéer? ”

En man beklagar att han inte kan utöva som han brukade. Men han säger att mild sträckning är till hjälp. Han berättar för henne att sträcka “just till den punkt där du börjar känna pull, håll den där och släpp.” Och om hon känner öm efter sträckning, föreslår han en ta ett varmt bad för att lindra smärtan. Hans rutin är att suga i en badtunna för 30 till 60 minuter strax innan sängen. “För det mesta av nästa morgon, jag är nästan människa igen”, säger han.

En annan fibromyalgi gemenskap medlem finner också varmvatten till hjälp för att lindra värk och smärta. “Jag hittade faktiskt att en varm dusch på morgonen innan jag går för min promenad med min hund hjälper lossa mig upp lite”, säger hon. Hon sträcker i duschen och använder de hetaste vatten hon kan stå. Sedan tar hon ytterligare en kort dusch när hon återvänder från en promenad och tar korta promenader varje två till tre timmar under dagen. “Det bidrar till att hålla mig lös för att ta sig igenom dagen. Men ta det en dag i taget … gör vad du kan och vara nöjd med vad du kan åstadkomma “, säger hon.

En annan kvinna anmäler att simma har hjälpt lindra sin fibromyalgismärta. “Jag började flyter runt i poolen för ett par dagar, och sedan göra en halv varv”, säger hon. När hon simmar varv regelbundet, hon började också göra enkla övningar hemma. “Jag började med det enklaste jag kunde hitta. Sedan efter en vecka eller så jag lägga till en annan mycket enkel övning att mitt program “, säger hon. “Det finns dagar som jag känner att jag bara kan göra en övning, och det är okej -. Åtminstone jag flyttar” Att få motion verkligen gör henne att må bättre, tillägger hon.

En annan fibromyalgi gemenskap medlem försökt använda en Wii Fit interaktiv video spel. Även om vissa av balansövningar var alltför svårt, fann hon en hon kunde göra. Det gällde bara sitta i styrelsen och är fortfarande. “Jag har hittat det är ett bra sätt att vara medveten om mina muskler och det är ett enkelt sätt att börja”, säger hon. Hon försökte också yoga djupandning och mycket mild sträckning med Wii och fann att den var hjälpsam. “Jag är fortfarande arbetar med frustration vad jag brukade kunna göra mot nu, men jag antar att jag kommer att komma till rätta med det i tid”, säger hon.

En annan gemenskap medlem föreslår ISOMETRISK eller tai chi. “Långsam, snäva rörelser kontrakt musklerna och bidra till att stärka dem”, säger hon.