hur man undervisar barnen om positiv self-talk

Barn möter nya upplevelser hela tiden. Göra ändringar, som att försöka något nytt eller starta hälsosamma vanor, kan testa även de mest rutinerade vuxna. Så hur kan du lära barnen att motivera sig inför en utmaning?

Det kan bygga din familj säker på att du verkligen kan göra hälsosamma förändringar. Om du lär dina barn om positiv själv prata och hur man gör det, kan det ge dem möjlighet att ändra känslor av “jag kan inte” till “Ja, jag kan.”

Positiv self-talk är ett sätt man kan främja själva. Berätta för dina barn att många professionella idrottare använda den för att hålla sig motiverad, trygg, och fokuserade på sina mål och vad de vill uppnå. Det hjälper dem att lyckas. Till exempel

Ni barn kan må bättre att lära sig att alla har tvivel – och även professionella idrottare har bakslag. Positiv self-talk kan hjälpa dem att hålla igång. Världsklass skidåkare Lindsey Vonn säger: “När du faller ner, bara få upp igen.”

Låt barnen vet att med hjälp av positiv själv prata kräver övning. Precis som de behöver för att köra och spela för att göra sina muskler och hjärta starkare, öva positiv self-talk hjälper deras sinnen blir starkare så att de kan göra hälsosamma val.

“Det är mycket viktigt att ditt barn ser att de alltid har ett sätt att påverka resultatet av saker med sin egen insats, och hur de ser på saker och ting”, säger föräldraskap expert Laura Markham, PhD, en klinisk psykolog och författare till Peaceful Parent, happy Kids: Hur man Sluta skrika och Starta anslutning.

En av de bästa tiderna är när något verkar för hårt eller gör dem nervösa. När tvivel smyger in, lära dem att de kan göra något åt ​​det.