hur man skapar en förlossningsplan

Den dag du föda är en av de viktigaste i ditt liv. Skapa en förlossningsplan i förväg hjälper dig att fatta beslut om hur du vill att din förlossning ska vara, och låter andra veta dina önskemål. Så när den stora dagen kommer, kan du fokusera på vad som är viktigast – att föra din nya barn till världen.

En födelse plan är en översikt över dina inställningar under din förlossning. Till exempel kan din födelse planen omfatta vem du vill med dig under förlossningen, om du vill smärta medicin, eller om du vill att lamporna nedtonade. Du kan innehålla allt du tror kommer att göra din förlossningen mer bekvämt för dig.

Tänk dock på att en förlossningsplan inte är huggna i sten, eftersom du inte kan förutsäga allt som kan uppstå den dagen. Du eller din läkare kan behöva göra ändringar i planen när förlossningen börjar. Så försök att vara flexibel om något oförutsett skulle inträffa.

Även om det är frestande att inkludera många detaljer i en födelse plan, försök att hålla det kort så det är lätt för alla att läsa.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Här är några punkter din födelse plan kan täcka

Grunderna: Lista ditt namn, din läkare namn och kontaktuppgifter, där du planerar att föda, och vem du planerar att ha det med dig.

Atmosfär: Tänk på vad som kommer att hjälpa dig att känna mest bekväm. Vill du lamporna nedtonade? Vill du att din rum så tyst som möjligt eller vill du mjuk musik? Vill du en stödperson att ta bilder eller video av ditt arbete eller födelse?

Labor inställningar: Inkludera alla inställningar du har för ditt arbete. Till exempel, vill du gå runt fritt? Vill du använda en födelseprocess pall, boll, eller stol? Vill du ta en varm dusch eller bad?

Smärta Med; Smärtlindring under förlossningen är en viktig faktor. Du kanske inte planerar att ha en epidural, men du kan ändra dig under förlossningen. Eller du kanske vet att du absolut vill ha en epidural om möjligt. Som du definiera din födelse plan, be din läkare om dina alternativ för smärtlindring samt eventuella frågor du har om dem. Dessa kan innefatta andning eller massage.

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?