hur man ska äta hälsosamt

Kvinnors hälsa Trends

De flesta hälsoexperter rekommenderar att du äter en balanserad och hälsosam kost för att behålla eller gå ner i vikt. Men exakt vad är en hälsosam kost?

importan; Det är möjligt att huvudtitel rapporten Graves sjukdom är inte det namn du förväntat. Kontrollera synonymer notering att hitta alternativa namn (s) och oordning indelning (s) som omfattas av denna rapport.

Bantning eller inte, alla behöver en mix av dessa näringsämnen, helst från livsmedel. En bra regel är att använda MyPlate, vilket gör det lätt att föreställa sig hur mycket av varje typ mat som ska ingå i din måltid.

Fyll halva tallriken med frukt och grönsaker. Split den andra halvan mellan fullkorn och magert protein. Håll dig till din kalori “budget”, eftersom när du arbetar på att förlora vikt, måste du bränna mer kalorier än du äter eller dricker.

Exakt hur många kalorier du bör få per dag beror på ditt mål, ålder, kön, och hur aktiv du är. En dietist kan hjälpa dig att räkna ut det. Klipp inte dina kalorier för mycket, eller din kost kommer att bli svårt att hålla med och kan inte ge dig de näringsämnen din kropp behöver.

Protein (finns i fisk, kött, fågel, mejeriprodukter, ägg, nötter och bönor, fett (finns i animaliska och mejeriprodukter, nötter och oljor, kolhydrater (som finns i frukt, grönsaker, fullkorn och bönor och andra baljväxter , vitaminer (såsom vitamin A, B, C, D, E och K; Mineraler (såsom kalcium, kalium och järn, vatten (både vad du dricker, och vad som är naturligt i livsmedel)

fler tips

Välj nonfat eller 1% mjölk i stället för 2% eller helmjölk; Välj magert kött i stället för fett kött, Välj bröd och spannmål som görs med hela korn och inte är beredda med mycket fett, Du behöver inte att helt undvika alla livsmedel som har fett, kolesterol eller natrium. Det är din genomsnittliga under några dagar, inte i en enda mat eller ens en enda måltid, det är viktigt; Om du äter en kaloririka livsmedel eller måltid, balansera ditt intag genom att välja lågt kaloriinnehåll resten av dagen eller nästa dag; Kontrollera livsmedelsmärkning på förpackade livsmedel för att hjälpa dig budget fett, kolesterol och natrium under flera dagar.

Det är bara början på vad du kanske vill veta om kost för viktminskning. Lär dig så mycket som möjligt, bland annat följande villkor.