hur man känner igen Poison Ivy, ek och sumak – ämne översikt

Poison Ivy, ek och sumak finns i hela kontinentala USA. I allmänhet växer Poison Ivy öster om Klippiga bergen, gift ek väster om Klippiga bergen, och gift sumak i sydöstra USA.

Vanligtvis har tre breda, skedformade blad eller broschyrer, men det kan ha mer. Frasen “Blad av tre? Låt det vara.” kan hjälpa dig att komma ihåg vad Poison Ivy ser ut; Växer som en klättring vinstockar eller en låg, sprider vinstockar som sprawls genom gräset (vanligare i östra staterna) eller som en buske (vanligare i norra delstaterna, Kanada, och de stora sjöarna); växer ofta längs floder, sjö fronter, och havet stränder; Har röda blad och vita eller grädde bär på hösten.

Har blad som ser ut som eklöv, vanligtvis tre broschyrer men ibland upp till sju på varje blad grupp; Växer som en vinstock eller en buske.

Växterna kan se annorlunda ut beroende på säsong och det område där de växer. Men alla dessa växter har små vita, solbränna, grädde, eller gula bär på hösten. Deras bär kan hjälpa skilja dem från ofarliga men liknande anläggningar.

Efter löven har fallit, kan dessa växter ibland identifieras genom den svarta färgen på områden där oljan i anläggningen (urushiol) har utsatts för luft.

Poison Ivy finns överallt i USA utom Alaska och Hawaii. Det är vanligast i de östra och mellanvästern. Det är mindre vanligt utanför USA, men fortfarande finns på varje kontinent.

Poison Ivy

Poison oak är vanligast i västra USA, även om det också i östra staterna. Det sällan finns i mellanvästern.

poison oak

Gift sumak är mycket mindre vanligt än poison ivy eller gift ek. Det finns i skogsklädda, sumpig områden, såsom Florida och delar av andra sydöstra delstater. Det finns även i våta, skogsområden i norra USA.

gift sumak

Har 7 till 13 broschyrer på varje blad stam. Bladen har jämna kanter och spetsar; Växer som en buske eller litet träd.