hur man kan förebygga dagis bakterier, förkylning och influensa, och bakterier

Aseelah El-Amin är en självutnämnd germaphobe. När Atlanta mamma letade efter dagvård för hennes 18-månader gamla dotter, besökte hon många daghem, alltid be direktörer massor av frågor. Hon frågade hur de höll leksaker rena, vad politik handlade om sjuka barn, och hur de arbetat för att bekämpa bakterier.

Hon fann en plats i närheten av hennes hem där grodden striderna var en högsta prioritet. Personalen hade barn ta av sig skorna i ett litet rum innan han kom in. Leksaker städades varje dag med naturliga rengöringsprodukter. Föräldrar fick en lista över symptom – såsom diarré och pinkeye – som innebar sjuka barn fick stanna hemma.

Liksom El-Amin, kan du vara oroliga bakterier, hygien och sanitet när man väljer ett daghem. Då dina bekymmer kan ytan igen när förkylning och influensa säsongen börjar. Det är då man kan märka barn med rinnande näsor och hosta spelar sida vid sida med ditt barn.

Denna oro är giltiga, barnläkare säger. Med så många små barn tillsammans i en liten plats, kan dagis vara en grund för bakterier och virus variga.

Sjuka barn och daghem kan gå hand i hand, men det finns massor du kan göra för att se till att din vårdcentret gör sitt bästa för att hålla förkylningsvirus och influensavirus – liksom diverse bakterier – under kontroll. Börja med att fråga några av dessa frågor.

Hur ofta anställda tvätta händerna?

Den idealiska centrum bör kräva anställda att tvätta händerna så ofta som en läkare gör – mellan att röra varje barn.

Om ditt barn vårdcentral inte har ett handfat i varje rum, leta efter flaskor hand sanitizer. Om anställda måste lämna utrymme att rengöra sina händer, kan de vara mindre benägna att göra det.

Hur ren är leksakerna?

Många sjukhus har en policy att leksaker rengörs och desinficeras minst en gång om dagen. Riktlinjer från Academy of Pediatrics, tyder dock på att varje gång en leksak placeras i ett barns mun, bör det sättas åt sidan tills den kan rengöras och desinficeras.