hur man inte ska äta för mycket när du äter ute

Lista överraskande triggers som leder till ohälsosamma val när du äter ute.

Vi har alla varit där: Du går till en restaurang planerar att beställa friska grillad kyckling, men när servern vänder sig till dig, “Fettuccine Alfredo” kommer ut ur munnen. Vad ändrat dig? De flesta av de uppskattningsvis 200 matval du gör dagligen är undermedvetna, baserat på dolda ledtrådar från omgivningen, säger Brian Wansink, Ph.D., författare till Mindless äta: Varför vi äter mer än vi tror. Men med enkla strategier här, kan du börja identifiera och ignorera de yttre påverkan – och sluta slutar restaurangmeals med skuldtyngda fråga, “Varför gjorde jag äter det?

Planera din måltid.

många människor i världen får ungefär en tredjedel av våra kalorier från att äta ute, enligt Center for Science in the Public Interest, men bara en femtedel av våra måltider kommer från en restaurang – vilket innebär att när vi äter ut, vi äter mycket. “Äta ute innebär utmaningar på grund av stora portioner och massor av dolda fett och oljor”, säger Hope S. Warshaw, R.D., författare Vad att äta när du äter ute. Så varje vecka, räkna ut hur många gånger du ska äta. Utse en natt för en “betala del” av något speciellt, och för andra tillfällen, planerar att äta hälsosammare. Lyckligtvis, praktiskt taget varje restaurang erbjuder hälsosamma alternativ, säger Warshaw. Du måste bara komma förberedda att välja en.

Sitt i en lugn plats.

Personer som sitter i de mer störande delar av restauranger (genom ett fönster eller framför en TV) äter betydligt mer, säger Wansink. Uppståndelse gör det lätt att tappa kontrollen över hur mycket du lägger i munnen. Om du gör en bokning, begära en tyst tabell. Om du går in och erbjuds en tabell i en livligare plats, be om en bort från åtgärden – det är värt att vänta.

Känna igen förföriska meny fällor.

Aptitretande beskrivningar som “anbud, saftigt kycklingbröst” eller “mogna heirloomtomater” blir allt vanligare på restaurangmenyer, och forskning visar att ord som främjar smak och konsistens eller vädjan till diners känslor kan öka försäljningen med 23 procent, och kan även påverka sätt att tänka maten smakar. “Dessa aptitretande ord prep dina smaklökar att förvänta din kyckling smak saftiga, så till viss del det förmodligen kommer”, säger Wansink. Försök att plocka ut de färgstarka adjektiv på menyn när du äta ou; småningom kommer du att bli bättre på att känna igen dem och de kommer att förlora sin makt över dig. Var extra medvetna om sensoriska termer som “sammetslen” mousse och nostalgiska dem som “legendariska” mac och ost, som kan vara särskilt tilltalande efter en stressig dag när känslorna är höga och din vakt är nere.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …