hur man förmå labor naturligt: ​​är det möjligt?

Det är bara en vecka tills förfallodagen. Du skur Internet för något sätt att locka barnet i tid – eller kanske till och med ett par dagar för tidigt. Anslagstavlor är fulla av förslag för att inducera förlossningen “naturligt”. De sträcker sig från kryddstark mat till spooning ner ricinolja.

Men inte något verkligen fungerar? Förlossning experter säger att det är inte bra bevis.

“Det finns inga bevisade icke-medicinska sätt för att inducera förlossningen naturligt”, säger New York barnmorska Elizabeth Stein, CNM. Det enda säkra och tillförlitliga metoder för att starta arbete innebär mediciner ges på sjukhuset. De flesta andra tekniker är rykten, osannolikt att hjälpa på bästa och potentiellt skada ful. Bara ett par visar något löfte, och juryn är fortfarande ute på dessa.

Akupunktur kan hjälpa sätta igång förlossningen, men det är för tidigt att säga. I delar av Asien, har den använts i århundraden för att få fart på arbetskraft.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

En liten studie vid University of North Carolina fann att kvinnor som fick akupunktur var mer benägna att gå in arbetskraft utan medicinsk “push”.

I studien ingick 56 kvinnor som var 39,5 till 41 veckor gravid. (Fyrtio veckor är fullgången.) Hälften av kvinnorna fick tre akupunktursessioner, medan den andra hälften inte.

Sjuttio procent av de kvinnor som fick akupunktur gick in arbetskraft på egen hand, jämfört med 50% som fick standardbehandling. De kvinnor som fick akupunktur var också mindre benägna att leverera med kejsarsnitt – 39% jämfört med 17%.

“Vi hade nästan en minskning av C-sektionen hastigheten 50%”, säger forskaren Terry Harper, MD. Harper, som nu praktiserar maternal fetal medicinen i Albuquerque, säger den lilla storleken på hennes studie innebär mer forskning behövs. Hon hoppas akupunktur kan en dag hjälpa fler kvinnor föder vaginalt.

En annan strategi som får positiva recensioner från läkare och barnmorskor är att inducera förlossningen samma sätt som du började din graviditet – genom att ha sex.

“Jag säger till mina patienter att göra det hela tiden,” Harper säger. Även om det finns inga bevis sex kan börja arbete, det finns en bra anledning till varför det kanske. Harper säger släpper kön prostaglandiner, hormonliknande ämnen som är som de mediciner som används för att framkalla arbetskraft. Och det skadar inte att försöka!

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?

Jag tror att sex är en bra idé, “Stein håller med. Se till att vatten inte bruten och din läkare eller barnmorska har gett dig klartecken. Hon tillägger att det är viktigt för mannen att utropa inne i slidan.” Denna ejakulat innehåller prostaglandiner som stimulerar livmoderhalsen … kan leda till sammandragningar.