hur kan du säga när du har halsbränna?

Din beskrivning av dina symtom kan vara allt en läkare behöver för att diagnostisera halsbränna, men ibland ytterligare tester kan behövas. Matstrupen kan ses genom ett endoskop, en lång, tunn, flexibel slang införd genom munnen eller genom röntgen.

Ibland kan din läkare rekommendera en 24-timmars matstrupen pH-sond studie, särskilt om du har ovanliga symptom, såsom halsen eller bröstet eller buksmärtor, hosta eller astma -liknande symptom. I detta test är en lång, smal, böjlig slang in genom näsan ner i matstrupen och en sond som är kvar där i 24 timmar. Denna prob detekterar syranivåer för att avgöra om den korrelerar med dina symtom. En nyare teknik (kallad Bravo) mäter 24-timmars aci; det är gjort med hjälp av trådlös pH-sensorer, vilket eliminerar behovet av en rörinförande. För att upptäcka om ditt hjärta är orsaken till dina symptom, ett elektrokardiogram (EKG), en inspelning av hjärtats elektriska aktivitet, kan vidtas.

För att förhindra symptom på en hiatal herni; Löst sittande kläder. Allt som pressar på magen kan förvärra diafragmabråck symptom; När magen är full, undvika böjd över eller liggande. Detta ökar buktrycket och gör halsbränna mer sannolikt; Inte böja sig eller ligga ner i två till tre timmar efter att ha ätit; Höj sängens huvudända sex till åtta inches med träklossar under sängstolparna; För att förhindra hiatal herni; Bibehålla en hälsosam …