hur du spårar din stress – ämne översikt

Du kanske inte vet vad som orsakar din stress, exakt hur din kropp reagerar på stress eller hur du hantera stress. För att ta reda på, föra ett register för att spåra gånger du känner dig stressad. Skriv ner

07:30

Barnen inte redo för skolan

Filt täthet i magen, skrek åt dem

Hade en munk när jag fick arbeta

09:30

Vad som kan ha utlöst stress. Gissa om du inte är säker; Hur du kände och betedde sig som svar på stressande situation (symptom på stress); Vad, om något, har du att klara av stressande situation.

Sent för möte med handledare

Tight mage, rädsla om utvecklingssamtal

Talade med Janet om det och kände sig bättre

Se över dina anteckningar för att lära sig hur ofta du känner dig stressad och hur du klarar; Be yoursel; Har du finna att det fanns vissa tider på dagen när du är mer stressad? Vad som pågick under dessa tider; Var dina reaktioner relaterade mer till tankar, som oroande, eller var de alltmer fysisk liknande huvudvärk; Har du märker att vissa personer eller vissa situationer utlöses din stress; Vilka sätt att hantera stress fungerar bäst, och vilka som inte fungerar eller har andra effekter som du inte gillar?

11:00

Kopiator bröt igen

Huvudvärk, fästs på Bill ringa reparatör

Vet inte

03:15

Samtal från syster om hennes skilsmässa avbröt mitt arbete

Huvudvärk blev värre

Daydreamed om resa till Hawaii

05:30

Möte sprang övertid, kunde inte lämna vid 05:00

Huvudvärk kvar börjar hals värka

Gick ut för några drinkar med medarbetare

Ju fler anteckningar du skriver ner, desto mer kan du lära dig om din stress mönster. Spåra din stress för en till två veckor är bäst. Men anteckningar även för 1 eller 2 dagar kan vara till hjälp. Om du ser en läkare eller en terapeut för att hantera din stress, överväga att dela din post med honom eller henne. Det kommer att ge din läkare viktig information som hjälper dig hantera din stress.