hur du hanterar dina mediciner medan du reser

Pass? Kolla upp. Resväg? Kolla upp. Receptbelagda läkemedel? Oj då. Om du tänker på semester, glöm inte dina meds. Föra dem längs kan vara komplicerat, men speciellt om du ska utomlands. Hur gör du packar dina piller? Kan du bo på doseringen? Kommer det att finnas problem med säkerheten?

Nästa gång din läkare skriver ett recept, överväga detta: Medicinen får inte godkännas för särskilda villkor eller åldersgrupp; Men du förmodligen inte skulle kalla den medicinska styrelsen. Bruket, som kallas “off-label” förskrivning, är helt lagligt och mycket vanliga. Mer än en av fem öppenvårds förskrivningar i USA är för off-label terapier; “Off-label” betyder medicinen används på ett sätt som inte anges i FDA godkända förpackningar etikett, eller sätt. Varje…

Gå till Honolulu? Låt inte dina mediciner hamna i Timbuktu. Förvara dem i din kabinväska för säkerhet – och för enklare åtkomst väg. Kom bara ihåg att det måste få igenom säkerhetskontrollen.

På flygresor, med hjälp av carry-on påsar hjälper till att skydda dina meds från sitter i extremt varma eller kalla temperaturer, vilket kan påverka hur väl de fungerar.

Att resa med bil? lämnar aldrig medicin i handskfacket eller bagageutrymmet, även inuti bagage. För läkemedel som måste kylas, som vissa flytande läkemedel eller medicin du injicerar, lägg dem i en isolerad lunch väska och lägga en kylklamp.

För handbagage kommer US Transportation Security Administration tillåta flytande medicin över den vanliga gränsen på 3,4 uns, men du måste berätta officerare i början av säkerhetskontrollen. De kanske vill röntgen den.

Gör din väg genom tullen lättare. Var noga med dina piller och flytande medicin stanna i sina ursprungliga, märkta behållare.

Ta en kopia av receptet tillsammans. Också föra ett brev från din läkare förklara ditt tillstånd, särskilt om du tar ett läkemedel du injicerar eller en kontrollerad substans som smärtstillande medel. Detta gäller för nålar, sprutor och syre tankar, för.

Bara för att en medicin är lagligt i USA betyder inte att det är tillåtet i andra länder. Innan du reser utomlands, kontrollera med USA ambassaden vid din destination för att se.

Se till att du har tillräckligt med medicin för att få igenom resan – plus lite extra. Det är en bra idé att ta ett ytterligare två veckors leverans om du stannar längre än väntat.

Pollental, behandling tips, och mycket mer.

Det är inget att nysa på.