hur du hanterar din medicin på jobbet

Behöver du ta receptbelagda eller over-the-counter läkemedel under arbetstid? Du kan behöva lite extra hjälp att organisera, lagra och komma ihåg alla detaljer under en hektisk dag. Det är super-viktigt, men eftersom vistas på rätt schema kommer att hålla ditt tillstånd under kontroll. Och forskning visar att desto lättare är det att ta medicin på jobbet, desto mer sannolikt är det att hålla upp den.

En bra dag för registrerade apotekare Michelle Kasperowitz, 37, är när hon full med frågor. De kan variera från vilken blodtrycksmätare att köpa till om ett utslag är poison ivy. Och eftersom hon arbetar i en stormarknad, hon får massor av livsmedelsrelaterade frågor samt. “En man kom fram till mig nyligen, vifta med en påse med broccoli”, säger Kasperowitz, som arbetar vid ShopRite apotek i Woodbridge, NJ “Han är på ett blodförtunnande medel, och han ville veta om han kunde äta det, Kasperowitz jobb. ..

Är din arbetsplats olåst? Det kan vara en öppen inbjudan till tjuvar. Om du inte kan hålla dina mediciner säker, stoppa dem i din handväska, portfölj, ryggsäck eller ficka.

De flesta läkemedel är bra förvaras i rumstemperatur, i direkt solljus. Men om din arbetsplats är varmt, fuktigt, eller kallt, eller om det innehåller kemikalier, kan det vara ett problem. Dina droger kanske inte fungerar så bra – eller ännu värre, orsaka vissa oönskade biverkningar.

Läs bipacksedeln som medföljde recept, och prata med apoteket. Ta reda på om din medicin måste hållas i ett kylskåp. Om de gör det, se till att det i fikarummet är säker, eller ta med en isolerad lunch väska.

Ta tillräckligt med läkemedel för en dag i förväg, naturligtvis, men har lite extra till hands också. Detta kommer upptrappade du om det finns en nödsituation och försäkra er om att du har gott om medicin när du är borta från hemmet.

Om du tar piller, kan du förmodligen svälja dem mest var som helst utan att väcka uppmärksamhet. Om du injicerar insulin eller annat läkemedel, men behöver du en säker, privat plats.

Om du är på syre, se till att ditt kontor, skåp, eller arbetsplats är en säker plats att använda det och är tillräckligt stor för att hantera utrustningen.

Du kanske vill berätta en handledare eller medarbetare att du tar mediciner, särskilt om de är för en livshotande sjukdom. Kunskap är makt. Dina kollegor kan vara på jakt efter biverkningar eller tecken på att läkemedlet inte fungerar.

Detta är helt upp till dig. Enligt många människor i världen with Disabilities Act (ADA), du är inte skyldigt att offentliggöra något receptbelagt läkemedel, såvida de inte utgör ett hot mot säkerheten.

Pollental, behandling tips, och mycket mer.

Det är inget att nysa på.