hur du gör din sovmiljö bekvämare

Smärtlindring Trender

Vill du vaknar på morgonen känsla mer trött än du gjorde när du gick till sängs? Något att förstöra din sömn. Kanske är det din säng. Det är dags att undersöka.

Välj en bekväm madrass. Du behöver inte spendera en massa pengar. Studier visar att en medel fast madrass är bäst för de flesta människor. Välj en som är bekvämt för dig. Om din madrass är alltför fast, lägger ett ägg låda bäddmadrass.

Välj den bästa kudde för din sömn stil

* Tillbaka sliprar behöver en tunnare kudde med extra loft i den nedre tredjedelen att vagga halsen.

* Sido sliprar behöver en fastare kudde för att fylla i avståndet mellan örat och utanför axeln.

* Mage sliprar behöver en mycket tunn, nästan platt kudde.

Även om du inte behöver en kudde, sveper en i magen kan hjälpa till att förhindra smärta i nedre ryggen.

Din sömn ställning kan hjälpa eller förvärra din ryggvärk. Sova på magen belastar ryggen. Försöka sova på rygg eller din sida.

Om du sover på rygg, lägga kuddar under knäna för stöd.

Om du sover på din sida, sätta en kudde mellan knäna så att din ryggrad är neutral. Och dra knäna något upp till bröstet.

Om du har ankyloserande spondylit, välja en fast madrass för att minska din ryggvärk. Använd även en mycket platt kudde under huvudet i stället för en tjock en.

Om din ryggvärk orsakas av andra problem, leta efter en medel fast madrass. Det bör vara ungefär en 5 på en 10-gradig hård-till-mjuk skala. Var noga med att prova ut en madrass innan du köper.

Om du inte kan köpa en ny madrass, förbättra befintliga. Lägga till en plywoodskiva mellan madrassen och rutan fjädrar eller basen av bädden. Eller be någon att flytta din saggy madrass på golvet för bättre stöd.

Det är frestande att ligga ner på en värmedyna i sängen när du har ont. Använd i stället din värmedyna medan du sitter på en stol eller en soffa. Ligga med din kroppsvikt mot en värmedyna sätter dig i riskzonen för brännskador på huden.

Om du har ont i ryggen, aldrig rycka upp dig från liggande ställning i sängen. Istället rulla på din sida. Böja båda knäna. Tryck sedan själv upp med händerna samtidigt svänga benen över sängkanten.

Undvik att böja framåt i midjan som du står upp. Detta kan anstränga ryggen.

Prova att ta en varm dusch eller bad innan sängen för att hjälpa dig att sova. Varmt vatten hjälper vissa människor att slappna av stela muskler före sänggåendet. Studier tyder på att tillräckligt djup sömn hjälper människor att hantera smärta bättre.

När du behöver vila, hålla nacken i en neutral position. Detta sätter mindre stress på dina nackmuskler och orsakar mindre smärta. Placera en hoprullad handduk eller liten kudde under nacken för att hålla nacken i linje med ryggraden.