hur är pustulös psoriasis behandlas?

Om du har kliande röd hud som är täckt med små blåsor fyllda med vitt eller gult pus, kan du ha pustulös psoriasis. Det är en sällsynt hudsjukdom som orsakar smärta och klåda. Du kan ha feber, illamående och andra symptom också.

‘Tis säsongen för gott mod, goda vänner, god mat … och, om du har psoriasis, en god chans att din hud villkor kommer att förvärras; Tyvärr kan helgdagar vara svårt på psoriasis drabbade. Stress, kallt väder, överflöd, och vinter virus kan göra psoriasis symptomen värre. Men rätt psoriasis behandling och livsstil tips kan hjälpa.

Många läkare skickar patienter till sjukhuset om de har en typ av pustulös psoriasis som påverkar hela kroppen. Denna form av sjukdomen kan vara livshotande. På sjukhuset, kommer läkare och sjuksköterskor att du vila, dricka och hålla värmen. De kommer också se till att sjukdomen inte anstränga ditt hjärta.

I icke-allvarliga fall av sjukdomen, om din hud känns öm och kliande, sätta en kall kompress på platser som oroar dig, eller ta havregryn bad.

Din läkare kan ordinera krämer eller salvor för att ge lindring. Vissa läkemedel fungerar bättre för vissa människor, så kan din läkare måste du prova mer än en innan du hittar vad som fungerar bäst.

Vanliga ingredienser i krämer och salvor för pustulös psoriasis inkluderar den aktiva ingrediensen i aspirin (salicylsyra), vitamin D, vitamin A (retinoider), stenkolstjära, steroider som appliceras på huden (kortikosteroider), och en drog gjord av bark extrakt (antralin).