hem rättsmedel för insektsbett och stick och spindelbett

De flesta bett och stick kommer att läka på egen hand utan ett besök till en läkare. Det finns flera saker du kan göra för att lindra smärta och klåda och förhindra infektion från ett bett eller stick.

Flytta bort från sveda eller bitande insekter. Bin kommer att varna andra bin, vilket gör dem mer benägna att sticka; Förbli så lugn och tyst som möjligt. Rörlighet ökar spridningen av giftet i blodströmmen; Om du har blivit stungen av ett bi och Stinger är fortfarande i huden, ta bort Stinger så snart som möjligt; Om du har blivit stungen på armen eller benet, sänka extremiteten vid tidpunkten för sticket för att bromsa spridningen av giftet. Timmar senare, om svullnad är närvarande, du kan höja lem för att minska svullnad; Efter kontakt med en puss larv, ta bort trasiga-off ryggar genom att placera tejp eller kommersiell ansiktspeeling över området av kontakten och dra bort det, Om du har blivit stungen av en skorpion, se en läkare omedelbart. Det finns nu ett läkemedel (motgift) för skorpionstick.

Applicera en kylklamp till en bit eller sting i 15 till 20 minuter en gång i timmen under de första 6 timmarna. När du inte använder is, hålla en sval, våt trasa på bettet eller sting i upp till sex timmar. Ha alltid en trasa mellan huden och isen pack. Gäller inte is under mer än 15 till 20 minuter åt gången. Inte somna med isen på huden; Höj det område av bett eller stick för att minska svullnad; Prova en receptfria läkemedel för lindring av klåda, rodnad och svullnad. Var noga med att följa nonprescription medicin försiktighetsåtgärder; Ett antihistamin tas genom munnen, såsom Benadryl eller klor-Trimeton, kan hjälpa till att lindra klåda, rodnad och svullnad. Ge inte antihistaminer till ditt barn om du inte har kontrollerat med läkare först; En spray av lokalbedövning som innehåller bensokain, såsom Solarcaine, kan hjälpa till att lindra smärta. Om din hud reagerar på spray, sluta använda den; Hydrokortison 1% kräm eller calamin lotion appliceras på huden kan hjälpa till att lindra klåda och rodnad. Obs: Använd inte krämen på barn yngre än 2 års ålder, såvida inte din läkare säger till. Använd inte i ändtarmen eller vaginalt område hos barn yngre än 12, såvida inte läkaren säger till dig att ålder.

Lindra smärta, klåda och svallning

Prata med ditt barns läkare innan växla fram och tillbaka mellan doser av paracetamol och ibuprofen. När du växlar mellan två läkemedel, det finns en chans ditt barn kommer att få för mycket medicin.

Pollental, behandling tips, och mycket mer.

Det är inget att nysa på.