hamstring disorder – ämne översikt

Hamstring sjukdom är en sjukdom som gör att människor känner ett mycket starkt behov av att samla saker. De kan inte stå ut med att tänka på parting med sina saker.

Dessa dagar, fler och fler människor engagerade i “web bekännelser” – blottar sina hemligheter till online communities, ofta anonymt. Det kan kännas bra på kort sikt, är det en chans att komma ren om länge haft hemligheter och obligation med andra som har haft liknande erfarenheter. Men är det en sund vana; För Barbara Smith, en 45-årig hemmafru från Madison, N.C., bekänna nätet helt klart var frisk. Smith hade varit gift i 28 år till sin high-school sweetheart och var mor till …

De insamlade objekt är ofta vanliga saker som tidningar, plastbehållare, eller kläder. Men olika människor samlar alla typer av olika saker. Och en del människor samlar katter, hundar eller andra djur.

Personer med denna sjukdom kan känna sig mycket skamsen eller skyldig om deras beteende. Och ändå tanken på att bli av med något är mycket upprörande för dem.

Det kan vara frustrerande att vara en familjemedlem eller vän till någon som har denna sjukdom. Men det är viktigt att komma ihåg att det är en sjukdom.

Hamstring störning skiljer sig från att vara en samlare, även en som samlar en mängd artiklar. Samlare är stolta över sina samlingar. De kan organisera och visa dem. Deras samlingar inte komma i vägen för det dagliga livet.

Experter säger att av 100 personer, 2-6 har hamstring sjukdom. 1

Den exakta orsaken till hamstrings störning är inte känd. Det går ofta i familjer. Ungefär hälften av alla människor med hamstring sjukdom säger att de har en släkting som också horder. 1

Många människor säger att deras hamstringsbeteende började efter en stressande eller traumatisk händelse i deras liv.

Det vanligaste symptomet för hamstring sjukdom samla så många ägodelar som de får i vägen för det dagliga livet. Personer med denna sjukdom kan ha så mycket skräp i sina hem att deras levnadsvillkor är ohälsosamt.

De kan också ha svårt att fatta beslut, planera, eller stanna organiserade.

Många människor med upplagring sjukdom lider också av depression eller ångest.

En läkare kan kontrollera om hamstring sjukdom genom att fråga om personens symptom och tidigare hälsa. Läkaren kan också göra en fysisk undersökning.

Fånga sjukdomen tidigt är viktigt. Det beror på hamstring blir ofta värre med tiden. Och ju mer skräp som samlas i personens hem, desto svårare är det för personen att göra normala saker, som förblir drogfria, äta gott och få tillräckligt med sömn.