barnvänliga snacks: 12 friska receptidéer

Även vuxna kan ta sig igenom dagen utan många mellan måltid snacks, barn kan inte.

Barn “kan inte få alla de viktiga näringsämnen de behöver med bara frukost, lunch och middag”, säger Melissa Halas-Liang, RDN, en nutritionist baserat i Los Angeles. “Det är därför föräldrar bör tänka på småäta som ett sätt att ge sina barn extra bränsle för att odla frisk och stark.”

Men bara för att barnen behöver nosh betyder inte att de kan äta vad som helst och när de vill. “Snacking bör inte vara en fri-för-alla” Halas-Liang säger. “Skapa en uppsättning äta schema, som alltid har en förmiddagen mellanmål och mellanmål efter skolan, och hålla fast vid det.”

När det gäller vad man ska tjäna, färdigköpta behandlar – som chips, kakor och frukt snacks – inte en bra satsning. De är fulla av salt och socker, utan många näringsämnen som barnen behöver. “Snacks bör inte bara vara tomma kalorier; De ska användas för att fylla i närings luckor i ditt barns kost, “Halas-Liang säger.

Så vad ska du göra? Packa i så mycket fiber som möjligt med färska frukter och grönsaker, och inkluderar magra mejeriprodukter som grekisk yoghurt. Denna typ av mellanmål är också en bra idé om du inte vill att ditt barn att äta för mycket mellan måltiderna. Forskare har funnit att barn som snacked på en blandning av grönsaker och ost behövs mycket färre kalorier att känna full än dem som snacked på vanliga gamla potatischips.

Orolig dina barn inte kommer att prova något utöver det vanliga? Para det med en av sina favoriter, säger Halas-Liang. “Och glöm inte att presentationen är nyckeln! Göra hälsosamma livsmedel look roligt och ditt barn kommer att vara glada att äta det. ”

Redo att göra några läckra, kreativa, näringsrika godsaker? Här är 12 idéer för att komma igång

1. Ta en liten cookie cutter och klipp ost och frukt i roliga former. Placera på spett för att göra kabobs.

2. Gör en smoothie genom att blanda fryst mango, blåbär, hallon, eller ananas med mager yoghurt. Häll den i is kub brickor, sätta Popsicle pinnar till var och en, och frysa.

3. Tunt skiva ett äpple eller päron, och sprida varje skiva med en klick av mandel smör. Stapla dem från största till minsta så att du bygga ett torn på plattan.

4. Frusna ärtor och majs kan låta konstigt att vuxna, men vissa barn älskar dem! Koppla ihop dem med snöre ost.

5. Gör en milkshake med en fryst banan, mjölk, och jordnötssmör. (Använd helmjölk för barn i åldern 1-2 och lättmjölk för äldre barn.)

6. Skär morötter och äpplen i tändstickor och slänga dem samman till en liten sallad. Toppa med rostade slivered mandlar eller valnötter.

7. Blanda en chunky salsa med några svarta bönor och strö lite ost på toppen. Servera med bakad blå majschips.

8. Blanda konserverad tonfisk med torkade tranbär och lite majonnäs och grekisk yoghurt. Spridas på bitar av selleri.

9. Servera guacamole med fullkornschips. Gör detta snack ännu roligare när man skär avokado och låt dina barn mosa den.

10. Ta en fullkornsris pitabröd och har dina barn råga med sina favorit planteras, som broccoli, paprika och tomater. Strö över lite ost, grädda i ugnen och servera dem pizza som tilltugg!

11. Skär bananer till fyra stycken, doppa dem i vanlig yoghurt, och rulla in krossade fullkornsprodukter Graham crackers. Servera det då eller frysa det till senare.

Handla om; Annonsörer U; Villkor oss; Integritet Polic; Sponsor Polic; Kontakta oss

12. Skiva äpplen och slänga dem med havre, kanel och lite farinsocker. Grädda i ugnen tills de är skarpa, och servera med en klick av mager yoghurt på toppen.

KÄLLOR

Melissa Halas-Liang, RDN, grundare av SuperKidsNutritio; nutritionist baserat i Los Angeles.

Wansink, B., Pediatrics, januari 2013.

Hitta på