är kalcium den nya mirakelmedicin?

Ny forskning tyder på att magra mejeriprodukter kan vara ett nytt vapen i kampen mot Ardenneroffensiven.

Hur? Det verkar som om spännande bevis från University of Tennessee visar att adekvat kalciumintag hjälper inte bara förebygga benskörhet, men kan också öka viktminskning – vilket innebär ökad mejeri kalcium tycks vara en viktig faktor för att förebygga benskörhet, kontrollera högt blodtryck, vilket kan minska förekomsten av tjocktarmscancer och bröstcancer, och främja viktminskning. Låter för bra för att vara sant? Läs vidare.

En nyligen genomförd studie visar att intag av kalcium sänker kroppsvikten genom att konvertera en del av kosten energi för att värma i stället för lagrat kroppsfett. När vi minska mejeriprodukter, skickar vi kroppen en signal – gör mer fett, säger Michael Zemel, PhD, blyforskaren på studien rapporterade i Journal of Clinical Nutrition.

När kroppen är berövas kalcium, sparar det det, du uppmanas att producera högre nivåer av kalcitriol, ett hormon som utlöser ökad produktion av fettceller. Extra kalcium i kosten trycker kalcitriol, vilket leder till nedbrytning av mer fett, vilket gör fettceller smalare och trimmer. Zemel bedömer att en hög mejeri kost kan öka viktminskning med så mycket som 70%.

I hans experiment, gav Zemel överviktiga människor på en kalorifattig diet om tre dagliga portioner av yoghurt, totalt 1100 milligram kalcium, medan en annan grupp fick 400-500 milligram av kalciumtillskott. Resultatet: yoghurt eaters “midjemått sjunkit mer än en och en halv tum och och deras vikt sjönk i genomsnitt 13 pounds jämfört med tillägget gruppen, som förlorade sex pounds eller mindre och en fjärdedel av en tum från sin midja. Viktminskningen var magen fett, inte bara en viktig plats för viktminskning av hälsoskäl, men en plats de flesta bantare välkomna krympning!

På tal om krympning, en viktig fråga minns när förlora pounds är att se till viktminskning kommer från fett och inte muskelprotein. De flesta dieter orsakar bantare att förlora en kombination av fett, muskler och vatten. Det faktum att deltagarna i Zemel studien i huvudsak förlorade bara fett är en annan anledning hans resultat är spännande.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …