är fett normalt i Amerika? en överraskande anledningen till att vi ska gå upp i vikt

Om du är lång nog för att sticka ut i en folkmassa, är du förmodligen medveten om din tallness – kanske till och med självmedveten om det. Men tänk dig att du är i ett rum fullt av basketspelare. Plötsligt du inte verkar så lång längre. Din över genomsnittet höjd känns normal.

Samma scenario – men med tyngd, inte höjd – kan hända i hela USA

Enligt CDC, två tredjedelar av många människor i världen är överviktiga eller feta. Nu när den genomsnittliga kroppsvikten tenderar mot knubbig snarare än svelte, kan uppfattningen om vad som är normalt glida. Och som kan ha hälsokonsekvenser som flyger i din radar.

Genomsnittet är 23 pounds tyngre än hans eller hennes ideal kroppsvikt. Om vi ​​likställer “normal” med i genomsnitt, är det inte mycket av en överdrift att säga att det är normalt att vara fet.

För barn och många vuxna som är överviktiga, de börjar att uppfatta sig själva som den nya normala “, säger fetma expert Robert F. Kushner, MD, MS. Överviktiga människor kan avfärda sin vikt, säger han, eftersom de känner” alla andra ser exakt samma. “Kushner är en professor vid Northwestern University Feinberg School of Medicine och klinisk chef för Northwestern Omfattande Center på fetma.

“Det är helt klart att människor förändras deras uppfattning om vad en acceptabel kroppsstorlek är”, säger Nicholas Christakis, MD, PhD, vid Harvard Medical School. Som den genomsnittliga kroppsvikten går upp, det finns mer acceptans av tyngre kroppstyper. Detta i sin tur rensar vägen för ännu fler människor att gå upp i vikt, säger Christakis, som är medförfattare till Ansluten: Överraskande kraften i vår sociala nätverk och hur de förändra liv.

Graden av fetma har klättrat dramatiskt under de senaste 20 åren: En tredjedel av vuxna är överviktiga i dag, jämfört med 23% i slutet av 1980. Men denna trend kan ha nått en platå. Enligt en ny studie i Journal of Medical Association, har övervikthastigheten inte förändrats nämnvärt under de senaste åren.

Det finns ingen anledning att bli självbelåten, säger Kushner. “Förekomsten av fetma planar ut, men det är plana ut vid översvämningar skede. Så vi måste ändra på det.”

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …