älskar att latin köket

Det är dags att tänka utanför burrito! Det finns mycket mer latin mat än våra favorit mexikanska föda – inte att det är något fel med kärleksfull mexikansk mat!

Beroende på var i USA du bor, kanske du tänker på ett annat land när du hör ordet “Latin köket.” Det kan innebära mexikansk mat för en person med hemvist i västkusten, kubanska köket för en Miamian eller puertoricanska pris för någon från New York eller Chicago.

“Latinamerika” omfattar länderna utvecklades från kolonier av europeiska makter som använda språk som härrör från latin – nämligen spanska, portugisiska och franska, enligt Encarta Encyclopedia. Men de latinska kulturer som har haft kanske den största närvaro i USA hittills är Mexiko, Kuba och Puerto Rico. Eftersom mexikansk mat är ganska väl känt, låt oss ta en stund att utforska de andra två.

Indianerna bor på ön nu kallas Kuba levde på fisk, kassava (en stärkelserik tuber), majs, bönor, sötpotatis, yuca (en potatisliknande grönsaker), tomater och ananas. År 1492 kom Christopher Columbus till Kuba. Han hävdade ön för Spanien och Kuba var en spanskt territorium under flera århundraden. Genom 17th century Kuba började importera afrikaner till ön för att arbeta som slavar.

Livsmedel från regioner i Spanien (Kanarieöarna, galiciska och asturiska) som hjälpte fylla Kuba, tillsammans med de av indianer och afrikanska och kinesiska slavar, hjälpt till att forma dagens kubanska köket.

Kubanska matlagning kombinerar smak av Spanien med de tropiska smaker i Karibien “, Glenn Lindgren, medförfattare till tre killar från Miami Fira kuban, säger i ett mejl intervju.” Kasta i vissa nya världen kryddor och ingredienser och en stark afrikansk inflytande och du har essensen av kubanska matlagning.

En sak kubanska mat är inte är kryddig varmt, tillägger Jorge Castillo, en annan medförfattare till tre killar från Miami Fira kubansk: “Vi kubaner bara inte använder hot peppers som är en så integrerad del av många latin kök.”

Det är inte att säga kubanska mat är inte starkt kryddade.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …